Geri Gt   Zirve-Board - Kaliteli Paylaşım, Dostluk ve Yardımlaşma Platformu > Forum > ..:::| GENEL BÖLÜMLER |:::.. > HABERLER > BİLİM HABERLERİ

Cevap Yaz

LinkBack Seçenekler Stil
Görünmezlikte müthiş buluş(ÖNEMLİ)
Eski 08-19-2008, 02:27 AM   #1 (permalink)
Tüm General

Elysium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular:
Rep Puan: 4591
Elysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond reputeElysium has a reputation beyond repute
Elysium Şu anda çevrimiçi  
Exclamation Görünmezlikte müthiş buluş(ÖNEMLİ)

Rüya gerçeğe dönüşmek üzere. İnsanları görünmez kılan malzemeler geliştirmeye bir adım daha yaklaşıldı.

ABD’li bilim adamları, insanları görünmez kılan malzemeler geliştirmeye bir adım daha yaklaştıklarını açıkladılar.

Berkeley’deki California Üniversitesi’nden uzmanlar, nanateknolojiyle, üç boyutlu cisimler etrafındaki ışığı bükerek, bunları görünmez kılan bir malzeme ürettiklerini söyledi.

İnsanı görünmez yapan pelerin üretilebilir

Nanoteknolojide mikroskopik büyüklükte malzemeler kullanılıyor.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yöntemle bir gün insanları görünmez yapan pelerinlerin üretilebileceğini kaydettiler.

Dr. Xiang Zhang başkanlığındaki ekip, araştırmalarının sonuçlarını Nature ve Science adlı bilim dergilerinde yayımladı. Uzmanlar “Yeni sistem suyun kayaların üzerinden akması gibi çalışıyor” diyor. Çünkü ışık nesne tarafından ne emiliyor ne de yansıtılıyor. Işık sadece arkadan görülebildiği için nesne görünmez oluyor.

Görünmez tanklar üretilebilecek

ABD hükümeti tarafından finanse edilen projenin günün birinde askeri amaçlı olarak kullanılabileceği, bu kapsamda düşman topraklarına sızan görünmez tankların üretilebileceği belirtiliyor.

Elysium`s imzasi:

Clawless
Lawbreaker Elysium...
BaSit biR inSan zaManı nasıL öLdürceeNi déqéRLi biR inSaN da naSıL kazaNcaqıNı düşüNüR.!

Re: Görünmezlikte müthiş buluş(ÖNEMLİ)
Eski 08-19-2008, 02:29 AM   #2 (permalink)
Moderator

kadirizmastar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular:
Rep Puan: 6250
kadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond reputekadirizmastar has a reputation beyond repute
kadirizmastar Şu anda çevrimiçi  

oldukca ilginç.

kadirizmastar`s imzasi:
tüm konularım:

[Only registered and activated users can see links. ]

inned dine indallahil islam..
Eski 12-25-2008, 04:07 PM   #3 (permalink)
Çavuş

Asafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular:
Rep Puan: 10
Asafa is on a distinguished road
Asafa Çevrimdışı  

Peki hala arkadasla

beni meraka sefk eden sey ne dir diye sordum kendime ve söyle bir sonuca vardim

bu görünmezligi sagliyacak olan teknoloji bir gün amerikanin eline gecerse yeni bir dünya düzeni olmazmi?Su ankinden farki sadece Amerikanin dünya ile meseleleri konusarak yada üstü kapali olarak cözmek degilde,kafasi estigi zaman her ülkeye girebilmesi olur bence.Cok tehlikeli bir teknolojik gelisme.Umarim Insanligin yararina olur ama Amilerin eline gecerse insanligi kölelestirebilirler bence.

Cok ilginc bir konu arastirmandan dolayi tebrikler
Eski 12-26-2008, 06:49 AM   #4 (permalink)
Tüm General

toprakkokar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular:
Rep Puan: 370
toprakkokar İtibar düzeyini kapadı
toprakkokar Çevrimdışı  

Alıntı:
Asafa´isimli üyeden Alıntı Mesajı Görüntüle
Peki hala arkadasla

beni meraka sefk eden sey ne dir diye sordum kendime ve söyle bir sonuca vardim

bu görünmezligi sagliyacak olan teknoloji bir gün amerikanin eline gecerse yeni bir dünya düzeni olmazmi?Su ankinden farki sadece Amerikanin dünya ile meseleleri konusarak yada üstü kapali olarak cözmek degilde,kafasi estigi zaman her ülkeye girebilmesi olur bence.Cok tehlikeli bir teknolojik gelisme.Umarim Insanligin yararina olur ama Amilerin eline gecerse insanligi kölelestirebilirler bence.

Cok ilginc bir konu arastirmandan dolayi tebrikler
Bu arastırma zaten u.s.a. de yapılıyor.usa zaten kımseyle konusmuyor kafasının estıgı yere gırıyor :) Bu arada insanları köleleştirebilirler demişsin
bizim yasadıgımız dünyada köleleştirdiler zaten bu arada siz nerede yasıyorsunuz (nerede=yer,mekan,zaman)

toprakkokar`s imzasi:
. 1
Eski 12-26-2008, 09:14 AM   #5 (permalink)
Moderator

BLASTYLE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular:
Rep Puan: 13780
Blog Entries: 1
BLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond reputeBLASTYLE has a reputation beyond repute
BLASTYLE Çevrimdışı  

Alıntı:
toprakkokar´isimli üyeden Alıntı Mesajı Görüntüle
Bu arastırma zaten u.s.a. de yapılıyor.usa zaten kımseyle konusmuyor kafasının estıgı yere gırıyor :) Bu arada insanları köleleştirebilirler demişsin
bizim yasadıgımız dünyada köleleştirdiler zaten bu arada siz nerede yasıyorsunuz (nerede=yer,mekan,zaman)
Bilginin efendisi olmak istiyorsan, çalışmanın kölesi olman lazım ! ...

Madem ki köleyiz yada siz kendinize bu şekilde hitab ediyorsunuz..O zaman ABD'li bilim adamlarının yaptıklarını bizim türk bilim adamlarımız yapsaydı...Bizde yeteri kadar akıllı veya bu icatları yapacak kapasiteli bilim adamlarımız yokmu ? (VAR)

Hz. Ali (s.a.s) bir sözü vardır."Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."

Tamam eski zamanlarda kölelik vardı ama ben bunu bilir bunu söylerim...

BLASTYLE`s imzasi:
''Farkımız Seviyeli Paylaşım Ortamımız Ve Kalitemiz''

Konu BLASTYLE tarafından (12-26-2008 Saat 09:25 AM ) değiştirilmiştir..
Eski 12-26-2008, 04:39 PM   #6 (permalink)
Tüm General

toprakkokar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular:
Rep Puan: 370
toprakkokar İtibar düzeyini kapadı
toprakkokar Çevrimdışı  

Alıntı:
BLASTYLE´isimli üyeden Alıntı Mesajı Görüntüle

Bilginin efendisi olmak istiyorsan, çalışmanın kölesi olman lazım ! ...

Madem ki köleyiz yada siz kendinize bu şekilde hitab ediyorsunuz..O zaman ABD'li bilim adamlarının yaptıklarını bizim türk bilim adamlarımız yapsaydı...Bizde yeteri kadar akıllı veya bu icatları yapacak kapasiteli bilim adamlarımız yokmu ? (VAR)

Hz. Ali (s.a.s) bir sözü vardır."Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."

Tamam eski zamanlarda kölelik vardı ama ben bunu bilir bunu söylerim...

[/b][/b][/quote]

4: Değerli arkadaşım benim yazdıklarım sadece bir saptamıydı o an biraz latife olsun diye düşündüm.
Madem siz bu yazdıklarımı önemsemişsiniz nacizane kısaca düşüncelerimi belirteyim size.Önce bir soru size kölelik nedir?malum cewabı biliyoruz peki günümüzde kölelik yokmu?izlediğim kadarıyla siz araştırmayı sewen yeni bilgilere açık bir kişisiniz hiç arastırdınızmı G.Afrika da ki yerel halkın ne durumda oldugunu yada çin de yaşanan insanlık ayıplarını G.Amerıkada yaşayan halkın karın tokluğuna maruz kaldığı olayları w.s. bircok örnek werilebilir.Bu yaşanılmaması gereken ama yaşanılan olayların adı kölelik olmasada ne farkı war?kawramlara takılmamak lazım içeriğe bakmak lazım.
Ben kendime ewt köle diye hitap ediyorum ama siz anlatmak istediğim kawramı idrak edemeyebilirsiniz.
A.B.D. li bilim adamlarının yaptıklarını bizim bilim adamlarımız yapsaydı demişsiniz merak etmeyen zaten orada yapanlardan bir kısmı türk ama sahip çıkan olmayınca birileri sahip çıkmış.ilginize t.e.

toprakkokar`s imzasi:
. 1
Eski 12-26-2008, 06:44 PM   #7 (permalink)
Moderator

Faktöriyel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular:
Rep Puan: 11070
Faktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond reputeFaktöriyel has a reputation beyond repute
Faktöriyel Şu anda çevrimiçi  

Nedense aklıma birden ''Crysis'' denen oyun geldi.Bilen arkadaşlar vardır, benzetmemin sebebini onlar daha iyi anlarlar.

Yazının sonunda yer alan, bir ihtimal diye gösterilen asıl gerçeği paragrafın sonuna yerleştirmişler:
Alıntı:
ABD hükümeti tarafından finanse edilen projenin günün birinde askeri amaçlı olarak kullanılabileceği, bu kapsamda düşman topraklarına sızan görünmez tankların üretilebileceği belirtiliyor.
Şahısların zaten teknoloji alanında yapmak istedikleri ve yaptıkları buluşlar ve teknolojik gelişmelerin temelinde bu düşüncenin yattığını çoğu kişi idrak etmiştir bunca zamandır.

Sonuç olarak yaşadığımız çağ uzay çağı - bilim çağı ; aklını kullanan stratejisini iyi yapan ve mevcut ya da mevcut olmayan olanakları değerlendiren,oluşturmaya çalışan medeniyet hilesiz yahut hileli farketmiyor, o köle dediğimiz kesime hükmediyor.

Gönül ne kadar da istemesede...

Faktöriyel`s imzasi:
''Emeğe Ve Emekçiye Saygı Duyalım Ki,Emekçi ve Emekleri Payidar Kalsın.''

Images Like This One
''Farkımız Seviyeli Paylaşım Ortamımız Ve Kalitemiz''

(Llütfen uyunuz, uymayanlar forumdan uzaklastırılacaktır)

Cevap Yaz

Seçenekler
Stil

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Yeni cevap yazamazsınız
Eklenti gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı