| Ben Müslüman,Müslüman Ben | ![]() |
|
|
#1 (permalink) |
Tüm General
![]() Üyelik tarihi: 18-09-2007
Konular:
Rep Puan: 370
![]() |
Ben Müslüman,Müslüman Ben
Ben bir zaman önce yaşadığımı farkettim,nefes aldığımı ve sadece yemek içmekten daha farklı olaylar olduğunu anladım.Tahsil durumum çok yüksek değil ama cahilde değilim,araştırdım ve şöyle başladı.....Bir cuma günü cuma namazına gittim namaz kılındı kısa bır süre sonra işyerine geldim bir yada iki saat sonra ikindi ezanı okundu,daha sonra akşam ezanı ve yatsı.Ben ne olduğunu anlamaya calışıyordum sanki istanbula avrupadan gelen turıstler gibiydim ben ezan sesini hiç duymamışım o kutlu çağrıyı almamışım.İlk inen ayet ne diyordu -ikra bende okumaya başladım ne kadar doğru heran yeni şeyler öğreniyordum ben müslümanım diye şükrederken aslında bana indirilmiş bu dini bilmediğimi farkettim.Zamanla bilgi dağarcığımı geliştirdim kitaplardan,internetten w.s...birçok kaynaktan bilgi almaya başladım,başladım ama bu bilgiler nehir gibi bana zaten akıyordu rabbimizin lütfu.Birçok kitap,hocalar ve diğer kaynaklardan sonra sanıyorumki rabbim kabul ederse ibadet nasıl yapılır öğrenmeye başladım yalnız bir yanılgıya düştüm bu önemli:Bizlerin ilim öğrenmesi çok önemli özellikle müslümanım deyipte yüce kitabımızı okuyamıyorsak,bir insanın ortalama yaşam süresi 60 yıl dersek hem çok uzun hemde çok kısa birzaman ömrümüzü nasıl değerlendirdiğimizle ölçülebilir.Ben bu kadar zaman yaşayıpta kitabımı okuyamıyorum neden?siz okuyabiliyormusunuz?Demekki müslamanım derken cümlenin içini doldurmak gerekiyor.Camiye girerken abdest alıyorum temizleniyorum bir saygı,terbiye içerisinde ibadetimi yapıyorum sonra bitince kapıda ayyakkabılarımı giyerek yaşama dewam ediyorum.Camide rabbin huzurunda iken dışarıda değilmiyim.Biz insanların hoş olmayan dawranış ve düşünceleri war ne kadar dikkat ediyorum kendime sanırım yeterli değil.İlim öğrenip kendimi geliştrmek isterken farkında olmadan kibirimin esiri oluyordum ilim,ibadet bunlar önemli ama sahabi ümmi değilmiydi ve onlar cennetle müjdelenmedimi peki nedeni neydi sorsam kendime biliyorum ama onlar gibi Tefekkür edebiliyormuyum yaşama baktığımda rabimin tecellilerini görebiliyormuyum?Onlar görüyordu,ben görmeyi diliyorum.Kıssadan hisse anlatmaya çalıştığım ilim öğrenmek dinimizin gereklerini öğrenmek ve uygulamak kur'an ı azimüşşanı okuyup öğrenmek salih ameller yapmak muhakkak lazım ancak tefekkür etmeksizin yapmış olmak için yapmak bana bir fayda sağlamayabilir.İman ediyorum dediğimde dilimle ve gerçekten yüreğimle iman ediyormuyum bu önemli.Birde takıntım oluyordu önceden umarım kimse bu hataya düşmez bu adam eksik yapıyor, şu adam yanlış yapıyor veya bunlar hiç yapmıyor neden yapmıyor neden az yapıyor çok yanlış yapıyormuşum bunu öğrendim.Birbirimizi eleştirmek yerine gruplara ayırmak yerine birleştirici olmalıyız bunun için ise rabbimiz açık olarak resulu aracılığıyla öğretmiş bizlere kelime-i şahadet daha güzel bir cümle warmı?dualarınızda benide eklerseniz mutlu olurum.Not:Neden yazımın başına besmeleyele başlamıyorum
|
|