|
|||||||
| Z-B ONLINE DESTEK |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
| (( C/D/TAşınıla Bilir Sürücü(F) )) Autorun.inf !! Dosyası | ![]() |
|
|
#1 (permalink) |
Tüm General
![]() Üyelik tarihi: 19-03-2008
Konular:
Rep Puan: 4591
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekrardan YEnı Bir Sorunla KArşınızdayım
![]() PC'imdeki Bütün Sürücülerimde Aynı Sorun Yaşıyorum !! Ve Bir Türlü Temızlenme ÇAresini bulamadım !! İngilizce Object : C :\autorun.inf threat : INF/Autorun.gen trojen ınformation : cleaned by deleting - guarantined Türkçe !! Nesne : C :\autorun.inf tehtit: INF/Autorun.gen trojen Bilgi : ...silmek ile - guarantinedi temizledi. --------------------------------------------------------------------- Anti Virüs : NoD32 Anti Virüs 3.0.621.0 : İmza VEri TAbanı :3602(200801111) Nesne: C/D/F/ C: YErel Sürücü : Windows'un Kurulu olduğu Sürücü D: Depo : Arşivin Yer Aldığı Sürücü F: Taşınıla Bilir Disk --------------------------------------------------------------------- ((C/D/F)) Sürücülerin içinde Hiç Bir Şekıllde Virüs Yoktur autorun.inf Dosyası Hariç İşte Bende Bu dosyanın nasıl temizlenır ? Hangı Yontemlere Başvurmalıyım ? --------------------------------------------------------------------- Konuyla İlgili Bütün Yorumlara Açığımdır !! |
|
| Re: (( C/D/TAşınıla Bilir Sürücü(F) )) Autorun.inf !! Dosyası | ![]() |
|
|
#4 (permalink) | |
Administrator
![]() Üyelik tarihi: 29-06-2005
Konular:
Rep Puan: 55102
Alıntı:
INF/Autorun.gen trojan Temizlemek |
|
|
|
|
#6 (permalink) |
Tüm General
Konular:
By Lostmaze ;
Yenı Bır Sorun hatta eskı bir sorun ; Gizli Dosya Ve Klasörlerım Gösterılmıyorrr !! Bu format öncesındede vardır format attıktan bır sure sonra tekrardan karşılaştım !!! Ve şuna Tek Sorunum Gizli Dosya Ve Klasörler !! Gösterılmıyorr Sizde ÇokYuk oluyorum Lütfen Aff Eğleyın !!
|
|
|
|
#7 (permalink) |
Tüm General
Konular:
Gerekli olan bütün heşeyi yapptım sonuç: Pozitif =)
1 Programla işi Çözdüm ; Adı : ComboFix YArarları : Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD'lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor. Amvo.exe Nedir? Popüler antivirüs yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendini system32 klasörünün altına atıyor. En tehlikeli özelliği ise sisteminize bulaştıktan sonra kendini kopyalaması ve gizlemesi. Amvo.exe'nin Zararları Nedir? Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda "Gizli" durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra "Klasör Seçenekleri > Görünüm" bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanızda sonuç değişmiyor. Amvo.exe'den Nasıl Kurtulurum? ComboFix'i bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Vista kullnıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız "Güvenli Kip"te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere "Evet/Yes" diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçları C:'nin içerisine attığı log dosyasında size bildirecektir. Not: ComboFix ile temizlik yaptıktan sonra alternatif olarak Dracula Virüs Temizleyici yazılımı ile tarama yaptırıp mevcut autorun.inf dosyalarını sistemden temizlemenizde fayda var. Tavsiye: Autorun şeklindeki bu tip zararlı yazılımlardan kısmen de olsa korunmak için bilgisayarınıza taktığınız flashdisk ve CD'leri Otomatik Başlangıç Seçeneğinden değil "Bilgisayarım"dan ilgili sürücünün üzerine sağ tuş ile tıklayıp "Araştır sekmesinden açmanızda fayda var. Download : Birde Başka Yontemım VAr onuda Eğitim ve Dökümanlar Bölümüne Açıcağım !! İnce Ayrıntısına kadar anlatıcağım !! |
|